vrijdag 3 juli 2015

BUUV


Er zijn op verschillende plekken in ons land al kleine buurtorganisaties waar je terecht kan als je hulp nodig hebt of hulp wilt bieden bij jou in de buurt.
Op deze site http://buuv.nu/  is er te zien wat er bij jou in de buurt gevraagd of aangeboden wordt.
Woon je niet in de buurt bij één van de plaatsen, misschien vindt je het leuk om dan, samen met anderen,  jezelf aan te melden om het op te zetten bij jou in de buurt.
Over BUUV
BUUV is de buurtmarktplaats voor en door bewoners. Bij BUUV gaat het om diensten die je als bewoners voor elkaar kan doen. Zonder dat er direct iets tegenover staat. Dit kan van alles zijn: koken, gezelschap, het uitlaten van de hond, een lift naar de dokter, een klusje in huis of hulp in de tuin. Iedereen heeft wel eens een vraag en ook iets te bieden. Bij BUUV is het niet voor wat hoort wat. Als BUUV hoeft u echt niet altijd klaar te staan. U kunt ook af en toe een handje helpen; gewoon wanneer het u uitkomt. Want wat voor u een kleine moeite is, kan voor een ander juist heel veel betekenen. Beter een goede BUUV dan een verre vriend.

Voor wie is BUUV?
BUUV is voor iedereen met een vraag of aanbod. Bijvoorbeeld voor nieuwe inwoners, die mensen willen leren kennen. Ouderen die niet stil willen zitten en hun kennis willen delen. Gezinnen die alleenstaanden uitnodigen om te komen eten. Wijkverpleegkundigen die mensen zoeken om iemand naar het ziekenhuis te begeleiden. Nieuwe Nederlanders die de taal willen leren. Creatievelingen die elkaar vinden om samen mooie dingen te maken. Mensen met een beperking die soms hulp kunnen gebruiken en graag hun talenten laten zien. Tuinhelden zonder tuin. Koffieliefhebbers die met elkaar de dag doornemen. Klushelden, oppasmoeders, kooktalenten, theaterliefhebbers en sportmaatjes. BUUV is voor iedereen en voor alle leeftijden. BUUV mee!

Waar is BUUV actief?
BUUV is actief in Haarlem, Zaanstad, IJmond (Beverwijk, Heemskerk en Velsen) en Amsterdam Zuid. Alle inwoners kunnen mee buuven. Elke gemeente heeft een eigen website met vraag en aanbod. Ook de contactgegevens van de sociaal makelaars en de prikbordlocaties zijn op die site te vinden.


http://buuv.nu/


Groetjes van Marianne


geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com
#geefeenbeetjeliefdedoor
#samensterk 
#elkaarhelpen 

1 opmerking:

  1. Dat zou wat voor mijn moeder zijn!
    Fijne zomer vanuit Zweden

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat :-D
Dankjewel en een fijne dag
Wil je mij mailen dat kan naar geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

groetjes van Marianne