vrijdag 24 juli 2015

Taxus donorVergroot de hoop 
en verklein de kanker

In het snoeisel van je taxushaag (Taxus baccata) zit baccatine, de basisgrondstof voor chemotherapie. Taxus baccata komt enkel voor in West-Europa. Bovendien is het in Nederland een traditie om Taxus baccata massaal als haagplant aan te planten. Wij zijn dus dé uitverkoren regio om deze basisgrondstof voor chemotherapie te verzamelen. We mogen geen snoeisel verloren laten gaan. Elke meter snoeisel telt!

HOE WORD JE TAXUS DONOR VANUIT JE EIGEN TUIN.

1
Snoei je taxushaag en vang het snoeisel op een doek/ zeil, zodat het zuiver blijft.
2
Breng het snoeisel tussen 15 juni en 31 augustus gratis naar het inzamelpunt. Klik hier voor de lijst van de deelnemende gemeentes.
3
Gratis ophaalservice van uw taxussnoeisel bel 0251-860251

Vergroot de Hoop steunt de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk taxussnoeisel, een basisgrondstof voor chemotherapie, in te zamelen. Deze inzameling krijgt de medewerking van gemeentes die hun inzamelpunten ter beschikking stellen. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor 1 chemotherapie en verhoogt het bedrag dat gedoneerd wordt aan kankerbestrijding.

Daarom doneert Vergroot de Hoop per kubieke meter een bedrag aan een organisatie die werkt rond kankerpreventie. De gemeentes mogen zelf beslissen over de bestemming van het geld. Voorwaarde is wel dat het ten goede komt van een erkende organisatie of instelling die zich rechtstreeks met de bestrijding van kanker bezighoudt.

ALS PROFESSIONEEL MEEWERKEN AAN DE ACTIE?

Werk je beroepsmatig met groen, en wil je meewerken aan de actie? Ben jij hovenier en wens je samen met ons de Hoop te vergroten? Snoei jij veel taxushagen en wil je het taxussnoeisel bij ons aanleveren?

Neem dan contact met ons op: telefoonnummer 0251-860251 of mail naar info@vergrootdehoop.nl


Groetjes van Marianne


www.geefeenbeetjeliefdedoor.nl

geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com
#geefeenbeetjeliefdedoor
#vergrootdehoop

1 opmerking:

  1. Wat interessant om dit te lezen, wens ze vanuit Zweden veel succes
    Fijn weekeinden groetjes uit Zweden

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat :-D
Dankjewel en een fijne dag
Wil je mij mailen dat kan naar geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

groetjes van Marianne