woensdag 4 februari 2015

Stichting Bulters Mekke

Via Helma Verhoeven heb ik weer een fantastische stichting gevonden Stichting Bulters Mekke .
Helma heeft net als mij de bindweefselaandoening Ehlers-Danlos Syndroom gecombineerd met hart en vaatziekte, maar daarnaast heeft ze ook nog Epilepsie met heftige aanvallen.
Om haar te helpen en beschermen is haar hond Banios opgeleid tot hulphond.

Voor de Stichting Bulters Mekke heeft ze in 2013 een sponsortocht gelopen en daarmee is ze ook in het tv programma De Wandeling geweest.
Stichting Bulters Mekke

Voor wie Assistentiehonden kunnen de wereld van iemand met een beperking zeer vergroten. Naast het feit dat het hebben van een maatje al meer levensvreugde brengt, maakt een assistentiehond nog veel meer mogelijk. Niet iedereen krijgt echter via de zorgverzekeraar een assistentiehond toegewezen. Voor hen is Stichting BultersMekke om dit toch mogelijk te kunnen maken.Voor kinderen met een vorm van autisme.Een hond voor kinderen met autisme wordt getraind om zich geheel op het kind te richten. De hond biedt veiligheid en is op en top een maatje. De speciaal getrainde relatie met de hond zorgt voor meer zelfwaardering bij het kind waardoor er makkelijker contacten gelegd kunnen worden buiten de veilige grenzen. Bij kinderen die de neiging tot weglopen hebben kan de hond het kind blokkeren en daardoor helpen stoppen en hem/haar weer in het hier en nu halen.
Voor mensen met een ADL-hond 
De afkorting ADL staat voor Activiteiten in het Dagelijks Leven. Een ADL-hond is getraind om iemand met een lichamelijke beperking te assisteren bij allerlei handelingen in het dagelijks leven. Zo kan deze hulphond deuren openen, een liftknop bedienen, het licht aandoen, kledingstukken uittrekken en dingen van de grond oprapen.Voor mensen met auditieve beperkingenEen signaalhond wordt opgeleid voor iemand met een auditieve beperking en waarschuwt zijn baas voor allerlei geluiden. Zo reageert hij onder andere bij het geluid van een alarm, deurbel, wekker, magnetron of bij het huilen van een baby.Voor mensen met epilepsieDe werkzaamheden van de seizure hond zijn gericht op het voorkomen van onveilige situaties en het alarmeren voor, tijdens of na een aanval.
(Seizure is Engels voor (epileptische) aanval)
Het leven en werken met een seizure hond geeft meer zelfstandigheid, een groter gevoel van veiligheid en bewegingsvrijheid. De praktijk leert dat mensen met een seizure hond meer zelfverzekerd zijn of worden door het werken met hun hond.

Deze assistentiehonden kunnen, indien nodig, de persoon na een epileptische aanval in een gewenste positie leggen. Na het inschakelen van hulp door op een noodknop te duwen gaat de hond bij de persoon liggen, om hem of haar gerust te stellen op het moment dat deze uit de aanval komt. De seizure honden houden de persoon waarmee ze samenleven de hele dag in de gaten. Ook kunnen ze medicijnen halen.
Voor mensen met een psychiatrische aandoeningDeze honden kunnen bijdragen tot de verbetering van het welbevinden en de geestelijke gezondheid van mensen. Het leven en samenwerken met een hond geeft meer structuur, zorgt voor beweging, kan eenzaamheid bestrijden en sociaal contact bevorderen. Het leven met een hond brengt verantwoordelijkheidsbesef met zich mee en kan het gevoel van eigenwaarde vergroten. Belangrijk aspect bij het teamcoachingsprogramma is dat de zorg en het welzijn van de hond in overleg met het baasje goed gewaarborgd zijn.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat :-D
Dankjewel en een fijne dag
Wil je mij mailen dat kan naar geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

groetjes van Marianne