donderdag 26 maart 2015

Stichting OpKikker


Stichting Opkikker

Langdurig ziek zijn vraagt veel doorzettingsvermogen en energie van een kind. De vaak lange behandelingen en ziekenhuisopnames zijn zwaar, net als de onzekerheid die hierbij komt kijken en het zien dat vriendjes en vriendinnetjes wel een gewoon leven kunnen leiden.

Ook voor de overige gezinsleden heeft de ziekte vergaande gevolgen. Papa, mama, broers en zusjes moeten hun leven aanpassen en krijgen te maken met zorgen en onzekerheden.

Lichtpuntjes zijn in zo’n situatie van groot belang. In een moeilijke periode worden mooie, leuke momenten heel intensief beleefd. Ze dragen bij aan de mentale gesteldheid van het kind én de rest van het gezin.

Stichting Opkikker verzorgt deze lichtpuntjes. Zo’n tweeduizend keer per jaar verrassen we gezinnen met een langdurig ziek kind met een onvergetelijke Opkikkerdag. Tijdens deze dag vol ontspanning en plezier, zetten we niet alleen het zieke kind, maar alle gezinsleden in het zonnetje. Na afloop ontvangt het gezin beeld- en videomateriaal om de dag nog eens her te beleven. Een Opkikkerdag duurt hierdoor veel langer dan één dag.

Vrijwilligerswerk Stichting Opkikker

Bijdragen aan de organisatie van onvergetelijke Opkikkerdagen voor gezinnen waarvan een van de kinderen langdurig ziek is? Dat kan! Stichting Opkikker is per direct op zoek naar vrijwilligers om ondersteuning te bieden op verschillende gebieden binnen haar organisatie. Stichting Opkikker heeft al meer dan 85.000 uur aan vrijwilligerswerk aangestuurd en biedt een platform voor mensen die goed willen doen. Doet u mee?


www.opkikker.nl


groetjes van Marianne
1 opmerking:

  1. Hoe meer ik jou site lees, hoe meer ik bewondering krijg voor al die mensen die dit mogelijk maken

    Ik neem mijn petje vor al die mensen af, die meehelpen.

    Ik probeer dit uit te leggen hier aan de Zweden, maar die snappen er niets van,

    Fijn weekeinden vanuit Zweden

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat :-D
Dankjewel en een fijne dag
Wil je mij mailen dat kan naar geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

groetjes van Marianne