zondag 29 maart 2015

Stichting Postvriend

Een kaartje ontvangen als je chronisch ziek of eenzaam bent, geeft je het gevoel dat er toch nog mensen zijn die af en toe aan je denken. Het fleurt je hele dag op!!

Dit is een hele mooie stichting die daar iets aan doet


Het verhaal achter Postvriend.

Ik ben Anneke Simons, initiatiefneemster van Project Postvriend.
Het project ontstond uit eigen ervaring en motivatie, ik ben een ‘ervaringsdeskundige’.

Zelf ben ik namelijk al vele jaren chronisch ziek (waarvan enkele jaren huisgebonden) en ik mocht persoonlijk de kracht van een vriendelijk kaartje op de deurmat al vaak ervaren. Het leek me dan ook mooi om deze kracht op een grotere schaal in te zetten.

‘Eenzaamheid in de samenleving’ heeft mijn persoonlijke interesse en omdat dit thema een steeds groter probleem wordt, voelt het logisch deze twee gegevens aan elkaar te koppelen.

Begin juni 2013 ging Postvriend van start.

Ik ben blij verrast door de interesse voor dit initiatief. Wekelijks komen er nieuwe aanmeldingen binnen van mensen die graag een keer een kaartje willen ontvangen en het project groeit hard. Ook merk ik een groeiende interesse van vrijwilligers die een kaartje of brief willen versturen. Het is hartverwarmend om Postvriend zo hard te zien groeien. Ik ben hier erg dankbaar voor.

Inmiddels is Postvriend een stichting en we hopen met zijn allen door een klein gebaar een groot verschil te maken.

Postvriend is een initiatief om op eenvoudige wijze de eenzaamheid in onze samenleving te verkleinen. Dit doen we met het sturen van kaartjes en/of brieven naar diegenen die wel een verrassing op de deurmat kunnen gebruiken.

Postvriend zet postcrossing* en brievenbuspost in om een brug te slaan tussen mensen die graag post willen ontvangen en hen die dergelijke post willen versturen.

Het sturen van een kaartje of brief kan voor een ander betekenen dat er aan hem/haar gedacht wordt. We laten hen op die manier weten dat ze niet alleen zijn.

Postvriend ziet het ook als een laagdrempelige manier om eenzaamheid bespreekbaar te maken, nieuwe contacten te leggen en te onderhouden.Eenzaamheid ontstaat door een gebrek aan persoonlijk contact, niet het gevoel te hebben met iemand in verbinding te staan.

Vindt u het leuk om af en toe een kaartje of brief te schrijven? Een vriendelijke groet, een spreuk, een brief of gewoon een kattebelletje. Hiermee kunt u iemand die eenzaam is, een hart onder de riem steken en zijn of haar dag helemaal opvrolijken.

Weet je iemand om op te geven, doe dat dan.
Dan is het voor die persoon een leuke verrassing als er post komt.

Helpen?

Stichting Postvriend kan niet zonder de hulp van enthousiaste vrijwilligers, we waarderen alle hulp enorm.

Veel mensen zetten zich al in door post te sturen, maar Postvriend kan ook hulp ‘achter de schermen’ gebruiken.
info:
www.postvriend.nl


groetjes van Marianne
2 opmerkingen:

  1. wat een mooi initiatief!!
    Ik heb mij direct aangemeld om mensen die het nodig hebben af en toe een kaartje te sturen,
    groetjes Sietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Sietske, ik heb mij al een paar keer proberen in te schrijven,maar dat lukt niet.Ik krijg geen bevestigingsmailom de aanmelding compleet te maken, Als ik een mail stuur krijg ik geen antwoord. Hoe is dat jou gelukt?

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat :-D
Dankjewel en een fijne dag
Wil je mij mailen dat kan naar geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

groetjes van Marianne