dinsdag 31 maart 2015

Voorleesexpress

Hou je van voorlezen en vindt je het leuk om kinderen (en hun ouders) te helpen hun leesvaardigheid te verbeteren?
Dan is dit vrijwilligerswerk misschien wel iets voor jou...
De Voorleesexpress

25% van de kinderen verlaat de basisschool met het leesvaardigheidsniveau van een groep 6-leerling

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis. Daarnaast versterken we het partnerschap tussen school en ouders.

De VoorleesExpress draait op vrijwilligers. Zij worden zorgvuldig geselecteerd, getraind en begeleid. De trainer is een betaalde kracht die vanuit een professionele organisatie opereert. Bijvoorbeeld een bibliotheek of welzijnsorganisatie.

Twintig weken lang krijgt het gezin wekelijks een voorlezer thuis op bezoek. In dit uur introduceert de vrijwilliger het voorleesritueel. Ook krijgen de ouders handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en op andere manieren de taalontwikkeling van de kinderen te stimuleren.

We vinden het belangrijk om mensen met elkaar in contact te brengen. Tijdens ons project gebeurt dit doordat vrijwilliger en gezin elkaar ontmoeten tijdens het voorlezen. Door dit contact komt er meer begrip voor elkaars verschillen.

Er zijn vrijwilligers nodig in heel het land.groetjes van Marianne
1 opmerking:

  1. Dank Marianne, voor je lieve reactie op mijn blog. Ik denk dat ik weet welk popje van Elianne je bedoelt....en ik moet zeggen: het wordt zó mooi. Ik ben helemaal verliefd op dat popje...
    Wat mijn blog betreft.. ik geniet er van om allerlei dingen om me heen te "verzamelen" en door te geven en daarin lijken wij dus op elkaar. Ik zal je zeker tippen als ik iets leuks tegen kom... heb je De Anonieme Sjaal al ontdekt?
    https://www.facebook.com/groups/deanoniemesjaal/?fref=nf
    Ik ga je volgen. Succes

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat :-D
Dankjewel en een fijne dag
Wil je mij mailen dat kan naar geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

groetjes van Marianne