vrijdag 17 april 2015

OYE LENA onderwijsproject voor kansarme kinderen in Peru

Deze keer heb ik een project gevonden over onderwijs voor kansarme kinderen in Peru.
Ook die kinderen moeten een kans krijgen om zich verder te ontwikkelen en een beter bestaan op te kunnen bouwen.
Wij kunnen daarbij helpen!!
Oye LENA’s onderwijsproject in Curahuasi, in het hartje van het Andesgebergte op 2.600 meter hoogte is gesticht in april 2012 en is sinds 08 februari 2013 een officieel geregistreerde NGO in Peru.


Ons project ‘Oye LENA’ wil via onderwijs armoede en sociale ongelijkheid tegengaan. Elk kind heeft recht op kwaliteitsvol onderwijs, gericht op een optimale persoonlijkheidsontwikkeling, en dit, ongeacht de eigen mogelijkheden en beperkingen of de plaats en cultuur waarin ze opgroeien. Kinderen uit kansarme gezinnen en etnische minderheden, kinderen of jongeren met een handicap en kinderen in rurale gebieden moeten dezelfde kansen krijgen als andere kinderen.

Oye NENE biedt sinds februari 2013 elke namiddag onderwijs aan kleuters in een school buiten het centrum van Curahuasi. Dankzij de locatie bereiken we meer plattelandskinderen die niet naar het reguliere onderwijs gaan. Op het project ontvangen de kinderen een warme maaltijd en worden er op regelmatige basis dokters- en tandartsbezoeken georganiseerd.

Sinds augustus 2014 stellen we onze klassen in de namiddag ook open voor kinderen met een handicap. Hiermee willen we onze kleuters (en buitengewone kinderen) tollerantie, verantwoordelijkheid voor elkaar, respect voor verschillen en de waarde daarvan bijbrengen. In de praktijk komen er dagelijks één of twee kinderen met een handicap (blind, slechtziend, syndroom van down, cerebrale parese,..) onze kleuters vervoegen tijdens de activiteiten. Daarnaast krijgen zij ook speciale activiteiten aangeboden zoals snoezelen, sherborne, kinesitherapie,..

Oye LENA werkt bovendien samen met de school voor buitengewoon onderwijs in Curahuasi. In deze school zijn 39 leerlingen van 4 tot 24 jaar ingeschreven met een ruime verscheidenheid aan beperkingen (visueel, motorisch en mentaal). De school telt slechts drie leerkrachten, die geen aangepaste opleiding hebben genoten. Omwille van het tekort aan personeel en het tekort aan kennis en middelen, worden veel kinderen er aan hun lot overgelaten. Oye LENA probeert de kinderen begeleiding en ondersteuning op maat te bieden, en zet hiervoor dagelijks een aantal van haar vrijwilligers in.
Voor meer informatie:
https://oyelena.wordpress.com/Groetjes van Mariannegeefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

2 opmerkingen:

 1. ook dit weer een schitterend project
  Groetjes vanuit Zweden en een fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om projecten in de kijker te zetten!
  zonnig weekend!
  groeten, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat :-D
Dankjewel en een fijne dag
Wil je mij mailen dat kan naar geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

groetjes van Marianne