vrijdag 8 mei 2015

Buurtplatform 'KopjeSuiker'


Je ziet en hoort het steeds vaker: een buurtplatform, een digitale buurtorganisatie waar je contact kan maken met de buurt en waar je elkaar op allerlei manieren hulp kan bieden.
Een geweldig initiatief!!!!

Via KopjeSuiker kan je kijken of er bij jou in de buurt ook een buurtgroep is.
Er zijn inmiddels al 574 wijken actief. 
Is dat bij jou in de buurt nog niet het geval, dan is het misschien een goed idee om er zelf of samen één op te richten.
Je kan bv. via een flyer of enquête uitzoeken of er animo voor is.
Je kan je aanmelden via de site van KopjeSuiker of via facebook.Het bekende kopje suiker, wie kent het niet? Het was vroeger dé manier om contact te maken met je buren. Had jij - of je buurman - ergens hulp bij nodig, dan wist je elkaar te vinden. Of je bracht een pannetje kippensoep naar de buurvrouw verderop, als dank omdat ze je hond had uitgelaten. Dit bracht ons op het idee om het kopje suiker weer nieuw leven in te blazen in Nederland.

KopjeSuiker is het nieuwe sociale buurtplatform, waar je op de hoogte kunt blijven van wat er in jouw wijk gebeurt.
Zie het als een soort virtueel dorpsplein, waar je gezellig met elkaar een praatje kunt maken. En heb je hulp nodig, dan plaats je eenvoudig een berichtje. Stel, je zoekt iemand die een schilderij voor je op kan hangen. Als wederdienst help jij dan bijvoorbeeld de buurman met zijn administratie. Of je spreekt een kleine vergoeding af, dat kan natuurlijk ook.

Aanmelden voor KopjeSuiker gaat heel eenvoudig. Je geeft je naam, e-mailadres en postcode op en ziet na inloggen gelijk de berichten uit je eigen buurt.
Meer info:
www.kopjesuiker.org


Groetjes van Mariannegeefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

2 opmerkingen:

Leuk dat je een berichtje achterlaat :-D
Dankjewel en een fijne dag
Wil je mij mailen dat kan naar geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

groetjes van Marianne