maandag 11 mei 2015

#sponsoractie : Wij een huis, zij een huis


#Sponsoractie op  22.08.2015
Fiets of loop naar de top van de Galibier en maak een nieuw leven mogelijk voor een gezin. 
Laat zien dat je de top kunt bereiken en realiseer hierdoor een huis voor mensen in Bangladesh.
Je kan zelf lopen of fietsen, maar ook mensen sponsoren.


Onderdak voor gezinnen in Bangladesh

Wonen in een comfortabel huis is voor de meeste Nederlanders heel vanzelfsprekend. We vinden het gewoon dat we een plaats hebben waar we beschermd worden tegen storm, regen of hitte. Dat we ‘s nachts kunnen slapen en niet opgejaagd worden. Maar we vinden het niet gewoon dat we moeten waken om onszelf of onze kinderen te beschermen tegen criminaliteit. Dat we een toilet hebben en er drinkwater uit de kraan komt.  Voor mensen in ontwikkelingslanden ziet het leven er anders uit en lijkt het onmogelijk om een huis te bezitten. Wereldfoundation wil het leven van die mensen veranderen en zorgen dat ze een goed onderkomen krijgen.

Wereldfoundation wil met het bouwen van de huizen een bijdrage leveren aan het bestrijden van de armoede. Een huis betekent voor mensen meer dan alleen een dak boven het hoofd en comfortabelere leefomstandigheden. Een huis draagt ook bij aan de verbetering van de gezondheid, de veiligheid, de economische ontwikkeling en met een eigen huis wordt het respect en de eigenwaarde van mensen vergroot.

De sponsorbijdragen die met dit evenement opgehaald worden, komen in samenwerking met Woord en Daad ten goede van de huizenbouw in Bangladesh.

Voor meer info:
www.fietsvooreenhuis.nl


Groetjes van Marianne
geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com
#geefeenbeetjeliefdedoor

2 opmerkingen:

 1. Hallo Marianne,
  Op zich zijn acties om geld in te zamelen voor dit soort doelen heel goed en ik geef ook meestal van harte, maar ik snap niet dat je daar zo ver voor weg moet. Vind het raar dat mensen alleen geven als er een tegenprestatie tegenover staat. Het geld dat aan reiskosten e.d. uitgegeven wordt zou ook aan het goede doel gegeven kunnen worden als men er niet voor naar Frankrijk, Zwitserland o.d. voor zou hoeven gaan.
  Daarbij komt nog dat tegenwoordig iedere stichting wel zoiets organiseert, wat de originaliteit van het idee niet ten goede komt.
  Ben ik de enige die hier zo over denkt?
  Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meestal combineren mensen het met een (korte) vakantie en daar geef je toch ook geld aan uit??
   En daarbij elke actie is een prachtig initiatief!!!
   Hier in Nederland worden ook overal wandel / fiets tochten of markten voor goede doelen georganiseerd en daar hoor je ook niemand over dat het teveel zou zijn.
   Het gaat om het omzien naar elkaar en dat kan nooit teveel zijn!!

   Verwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat :-D
Dankjewel en een fijne dag
Wil je mij mailen dat kan naar geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

groetjes van Marianne