maandag 25 mei 2015

Stichting Gebruikers Assistentiehonden


Assistentiehonden zijn voor een groep mensen heel belangrijk en onmisbaar bij het zelfstandig kunnen functioneren en toch wordt nog regelmatig de toegang geweigerd.
Onbegrijpelijk hoe kortzichtig er soms wordt gereageerd....................

Daarom is deze stichting zo belangrijk!!!!
Stichting Gebruikers Assistentiehonden

Een belangrijk doel van Stichting Gebruikers Assistentiehonden is de toegankelijkheid voor assistentiehonden vergroten. Het moet geen punt van discussie meer zijn als je met je assistentiehond een ziekenhuis, restaurant, taxi of andere locatie in wilt. We willen ons er dan ook voor inzetten de toegankelijkheid in de komende jaren naar 100 procent uit te breiden.

Daarnaast is een doel van de stichting het algemene beeld van de assistentiehond in de praktijk te verbeteren en een betere herkenning en erkenning van assistentiehonden te bereiken.

Onder assistentiehonden verstaan wij honden die, na een opleiding, onder andere worden ingezet als geleidehond, hulphond, PTSS-hond, autismehond. De honden zijn zichtbaar in dienst en horen bij diens gebruiker. De assistentiehonden vergroten de onafhankelijkheid van deze gebruikers, waardoor zij een volwaardig lid van deze maatschappij kunnen zijn.


http://stichtinggebruikersassistentiehonden.nl/Groetjes van Marianne
geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

#geefeenbeetjeliefdedoor 

2 opmerkingen:

 1. Sidney Tetelepta25-05-2015 17:55

  Geef een beetje liefde door! Heel lief dat je dit wilt delen! We willen zo veel mogelijk mensen bereiken, zodat een assistentiehond volwaardig erkend wordt in de maatschappij!

  Lieve groet, Sidney Tetelepta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wist niet dat er ook autisme honden bestonden! Wat houdt dat in? Ik kende alleen de blindegeleidehond.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat :-D
Dankjewel en een fijne dag
Wil je mij mailen dat kan naar geefeenbeetjeliefdedoor@gmail.com

groetjes van Marianne